Estetika lica

Estetika lica

Kako se koriste hijaluronski fileri?

Pomlađivanje kože dermalnim filerima je brzo i jednostavno. Ovim nekirurškim i minimalnoinvazivnim postupkom trenutačno ćete izgledati i osjećati se osvježeno. Tretman izvodi univ.mag.Željko Rotim dr.med.dent. na način da mikro iglicama uz predhodnu lokalnu anesteziju ubrizga filer na strateška mjesta kako bi poboljšao individualni izgled lica.

Vaše lice će dobiti na punoći i obliku, a pritom će zadržati prirodan, simetričan i uravnotežen izgled. Bilo da ste radi o poboljšanju izgleda lica ili pak osvježavanju i pomlađivanju izgleda, fileri se mogu koristiti za:

• Naglašavanje usana • Ublažavanje nazolabijalnih i marionetskih bora • Ublažavanje linija osmijeha • Obnavljanje izgubljene punoće u obrazima • Oblikovanje linije čeljusti

Tretman je ugodan zahvaljujući patentiranom sastavu koji uključuje lidokain – lokalni anestetik. Nakon tretmana smanjit će se naglašenost linija vašeg lica, usne će vam biti punije i oblikovanije, a obrazi puniji. Izgledat ćete prirodno osvježeni tako da će svi primjetiti, no nitko neće znati kako!

Prednosti Ovaj jednostavan tretman može se koristiti u više različitih svrha, ovisno o tome što želite postići. Može poslužiti kao filer za bore, smanjujući vidljivost bora i nabora. Može se koristiti i za obnavljanje punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana i obraza.

Osvježenje i pomlađivanje

Tretman trenutačno osvježava i pomlađuje vaš izgled na način da izglađuje neželjene linije, obnavlja prirodan oblik lica te nadomješta izgubljenu punoću obraza. Dermalni fileri se ubrizgavaju ispod bora i brazdi kako bi ispunio ili popunilo ulegnuće. Linije koje su najpogodnije za tretman su tzv. statičke linije koje su vidljive kad se lice ne miče (poput linija osmijeha). Najčešće se tretiraju područja linija osmijeha ili nazolabijalne brazde, linija usta ili marionetske linije, pušačkih linija ili vertikalne usne linije te obraza i brade.

Što su hijaluronski fileri ?

Hijaluronski dermalni fileri su injekcijski preparati koji se mikro iglicom unose u željena područja lica – bore lica kako bi se bore smanjile ili potpuno uklonile, osvježio izgled lica, izvršili određeni korektivni zahvati npr. popunio volumen jagodica, obraza, usnica ili svih onih zona lica gdje je došlo do smanjenja tkiva.

Hijaluronska kiselina je dugi niz godina glavno sredstvo za terapiju bora. To je preparat visokoumrežene hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla koja se prozvodi u strogo kontroliranim laboratorijskim uvjetima. Upravo zbog njezine visoke stabilnosti i nealergijskih karakteristika izrazito je biokompatibilna sa ljudskim tkivom.

Hijaluronskim filerima se pomlađivanje lica postiže nadomještanjem hijaluronske kiseline koja vremenom zbog starenja i vanjskih utjecaja polako nestaje . Dermalni fileri sadrže visoko umreženu hijaluronsku kiselinu koja se nalazi u ljudskom tijelu. U kombinaciji s vodom, u vašoj koži, trenutačno izglađuje linije i bore, poboljšava izgled usana te obnavlja izgubljeni obujam obraza i čeljusti.

FOTOGRAFIJE TRETMANA FILERIMA

 

Fileri za lice s hijaluronskom kiselinom prirodno stimuliraju stvaranje kolagena u koži. Aplikacija hijaluronske kiseline je relativno bezbolan zahvat jer se tretirano područije lokalno anestezira , a rezultat je vidljiv odmah nakon aplikacije. Kako hijaluronska kiselina stimulira u organizmu i pojačanu produkciju vlastita kolagena sam se rezultat nakon dva tjedna još dodatno pojača.

Trajanje učinka hijaluronskih preparata je uglavnom od 6 mjeseci do 18 mjeseci , ovisno o količini aplicirane hijaluronske kiseline ali i duže ovisno o svakom pojedinom organizmu i njegovom metabolizmu.

Poboljšanje Fileri za lice poboljšavaju se određene karakteristike vašeg lica poput usana i obraza. Neprimjetnim i strateškim ubrizgavanjem oblikuju se usne ,obrazi i cijelo lice te istovremeno održava vaš izgled prirodnim, simetričnim i uravnoteženim.