Hijaluronski fileri – od ulaska u ordinaciju do zadovoljstva koje ste željeli!

Hijaluronski fileri – od ulaska u ordinaciju do zadovoljstva koje ste željeli!

Kome dati povjerenje? Da li će Vas doktor ″čuti″? Kolika je šansa da pogriješi?

Ovo su najčešća pitanja koja pacijentima prolaze kroz glavu, posebice ako se radi o prvom susretu sa hijaluronskim filerima. U ovom blogu ćemo opisati jednu klasičnu posjetu kod doktora educiranog za aplikaciju hijaluronskih filera.

Za početak, toplo preporučamo da se ne prepuštate rukama nestručnih ljudi koji često daju odgovore za koje procjenjuju da ih želite čuti. Imajte na umu da samo doktori smiju injicirati hijaluronske filere! To su doktori medicine i doktori dentalne medicine educirani od strane stručnog društva Hrvatskog liječnikog zbora – Hrvatskog društva za estetiku lica (http://www.hdel.hr/). Oni jedini imaju temeljno znanje, ali i vještinu koju su stekli kroz posebno namjenjene edukacije. Komplikacije koje mogu nastati zbog neznanja mogu ostaviti trajne posljedice.

Naoružajte se znanjem i informacijama!

Kada zakazujete termin računajte s tim da neposredno nakon injiciranja se javja blago crvenilo i oteklina. Zašto? Hijaluronska kiselina navlači molekule vode čime se povećava volumen tkiva (to se posebice odnosi na usne). Također, računajte s tim da nakon injiciranja ne preporučamo nanošenje make up-a.

Dolazak na zakazani termin!

Na zakazani termin dođite očišćenog lica, ukolike niste u mogućnosti svaka klinika učiniti će to za Vas prije zahvata. Tu su također i formalnosti koje morate proći; ispuniti ćete formular u kojem navodite osnovne osobne podatke i odgovoriti na pitanja vezana uz vaše zdravstveno stanje (bitno je navesti da li ste već koristili hijaluronske filere i koje, da li je bilo komplikacija, da li imate alergije, zarazne bolesti ili probleme sa zgrušavanjem krvi). Formular sadrži tekst koji opisuje djelovanje hijaluronskh filera, kao i moguće komplikacije. Tek ako ste sve pročitali i sa svime se slažete, što potvrđujete svojim potpisom, može se pristupiti samom zahvatu. Najčešća komplikacija koju susrećemo je nastanak hematoma kao posljedica razdiranja krvne žile u području koje se tretira. Hematom je prolazna komplikacija; lako ga je pokriti  make up-om ali tek 24 sata nakon aplikacije filera.

Budući da aplikacija može uzrokovati bol i nelagodu, a i osjećaj straha je normalan, prvo što doktor obavlja s Vam je razgovor. Kroz razgovor saznaje Vaše želje, brige i očekivanja. Predlaže Vam tip filera koji smatra da bi ispunio Vaša očekivanja, te Vam daje upute kojih se morate pridržavati nakon aplikacije (sljedećih 24 sata strogo je zabranjeno pušenje, diranje ubodnog mjesta i nanošenje make-up-a, narednih 7 dana ne smijete ići u solarij ili se izlagati direktnom suncu).

Prvi korak ako ste se odlučili na zahvat je nanošenje anestetske kreme. Nakon što krema odjeluje, doktor pristupa injiciranju prilikom kojeg komunicirate i surađujete. Doktor objašnjava što je napravio, te Vam po potrebi daje ogledalo da se pogledate. Količinu primjenjenog filera određuje doktor u skladi sa Vašim željama, a konačan rezultat postignut ovim protokolom garantirano ostvaruje Vaša očekivanja i rezultira zadovoljstvom.

Nakon tretmana doktor će prokomentirati s Vama novi izgled, te eventualno preporučiti kako održavati ili još više unaprijediti Vaše stanje kože. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se s povjerenjem ili dogovorite besplatne konzultacije i pregled.