Doc. dr. sc. Željko Rotim DMD

Doc. dr. sc. Željko Rotim, univ. mag. med. dent. magistrirao je i doktorirao na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu s temama iz područja oralne kirurgije i implantologije.

Karijeru je započeo 1992. godine radom u svojoj Stomatološkoj ordinaciji Rotim koja potom raste i postaje Zdravstvena ustanova za dentalnu medicinu, implantologiju i estetsku medicinu „Rotim Medical Centar“.

Željko Rotim docent je na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci i voditelj programa „Nekirurške metode estetske medicine – Esthetic Academy“ u okviru poslijediplomskog obrazovanja Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Također, autor je sveučilišnog udžbenika Medicinskog fakulteta „Dermalni fileri u estetskoj medicini lica“, osnivač i predsjednik Hrvatskog Društva za Estetsku Medicinu kao i stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora koje prvo u Hrvatskoj i regiji započinje sa znanstvenim pristupom i popularizacijom nekirurških metoda estetske antiaging medicine.

Od 2013. godine predsjednik je organizacijskog i znanstvenog odbora „Croatian Esthetic Medicine Syposium“ te ravnatelj „Učilišta Medicinsko Estetske Inovacije (MEI)“. Suosnivač je „Anatomy Lab Adria“, prve edukacijske platforme u regiji za anatomske edukacije i organizaciju „Cadaver Course“ za potrebe liječnika koji se bave estetskom medicinom te pozivni predavač na najcjenjenijim svjetskim
i domaćim kongresima.

Nosi i titulu International Key Opinion Leadera iz područja nekirurške estetske antiaging medicine.

U više od 30 godina rada i iskustva, doc. Rotim iza sebe ima tisuće stomatoloških i estetskih zahvata na više od 50.000 pacijenata.

Posebno područje interesa mu je estetika lica, estetska stomatologija i implantologija.

Tijekom karijere neprestano se educira u zemlji i inozemstvu. U slobodno vrijeme bavi se sportom i glazbom.

 

 • Osnivač i član predsjedništva South East Europe Facial Aesthetic Society (SEEFAS)
 • Predsjednik Hrvatskog društva za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora i član predsjedništva Sekcije za preventivne aktivnosti u zdravstvu (PAUZA – www.zub.hr)
 • Predsjednik organizacijskog i znanstvenog odbora “Zdravlje i zdravstvena zaštita FUTUR Z” od 2014. godine
 • Predsjednik Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)
 • Organizator, ovlašteni edukator i medical trainer za antiaging medicinu u Republici Hrvatskoj
 • Dužnosnik Hrvatske komore dentalne medicine u kojoj je predsjednik Povjerenstva za suradnju s osiguravajućim društvima te glavni koordinator za preventivne aktivnosti u dentalnoj medicini za Republiku Hrvatsku
 • Suradnik je na Stomatološkim fakultetom u Zagrebu
 • Obnašao dužnost savjetnika ministra zdravstva Republike Hrvatske
 • Obnašao dužnost predsjednika Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu (Chief Dental Officer) za Republiku Hrvatsku
 • Obnašao dužnost savjetnika ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
 • Sudjelovao u radu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
 • Obavljao dužnost predsjednika Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb