Biostimulatori lica

Rotim Medical Centar
BOUTIQUE KLINIKA

Biostimulatori lica su kozmetički proizvodi koji se koriste za stimuliranje prirodne proizvodnje kolagena i elastina u koži lica. Ovi proizvodi su postali popularni u posljednjih nekoliko godina, jer mnogi traže načine da poboljšaju izgled svoje kože bez invazivnih zahvata. U ovom članku, detaljnije ćemo razmotriti kako biostimulatori lica funkcioniraju i za koga su prikladni.

Kako biostimulatori lica funkcioniraju?

Biostimulatori lica su obično formulirani s aktivnim sastojcima koji stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina u koži lica. Ova dva proteina su ključni za održavanje zdrave, čvrste i glatke kože. Međutim, kako starimo, prirodna proizvodnja kolagena i elastina u koži se smanjuje, što dovodi do gubitka volumena, gubitka elastičnosti i pojave bora.

Biostimulatori lica djeluju tako što potiču stanice u koži da proizvode više kolagena i elastina, što dovodi do obnavljanja kože i poboljšanja njezinog izgleda. Ovi proizvodi se obično primjenjuju injekcijama, a mogu se koristiti i s drugim tretmanima za kožu, kao što su mezoterapija, dermaroleri i radiofrekvencijski tretmani.

Kome su prikladni biostimulatori lica?

Biostimulatori lica su prikladni za ljude koji traže neinvazivne tretmane za poboljšanje izgleda svoje kože. Oni su posebno korisni za osobe koje žele popuniti bore, poboljšati volumen lica ili imaju gubitak elastičnosti kože. Biostimulatori lica također mogu pomoći u prevenciji starenja kože, jer pomažu u održavanju prirodne proizvodnje kolagena i elastina u koži.

Međutim, biostimulatori lica nisu prikladni za sve. Oni se ne preporučuju trudnicama, dojiljama i osobama koje uzimaju određene lijekove. Također, osobe s alergijama na određene sastojke u biostimulatorima lica trebaju biti oprezne.

Koje su prednosti biostimulatora lica?

Jedna od najvećih prednosti biostimulatora lica je to što su neinvazivni. To znači da se ne koristi skalpel ili laser, pa nema značajnog perioda oporavka. Također, ovi tretmani su obično vrlo brzi i ne zahtijevaju dugotrajne posjete kozmetičkom salonu.