ZUBNI IMPLANTATI: SUPERHEROJI ZA POVRATAK SAMOPOUZDANJA

ZUBNI IMPLANTATI: SUPERHEROJI ZA POVRATAK SAMOPOUZDANJA

Zamislite osmijeh bezbrižnog sjaja, pun samopouzdanja. Zahvaljujući modernoj stomatologiji, to je sada moguće uz pomoć zubnih implantata. Ovi super junaci su metalni šrafovi ili titanske šipke koje se postavljaju u vašu vilicu kako bi zamijenili izgubljene zube. I ne samo to, oni vraćaju prirodnu funkcionalnost, izgled i osjećaj vaših zubi.

Put do prekrasnog osmijeha sa zubnim implantatima ima nekoliko koraka. Prvo, stomatolog će detaljno pregledati vašu usnu šupljinu, vrlo vjerojatno uzeti rendgenske snimke i otiske, a sve kako bi osmislio plan liječenja koji vam odgovara. Zatim se implantati postavljaju u vašu vilicu kirurškim postupkom. Nakon toga slijedi pauza – vašim implantatima treba neko vrijeme da se stope s vašom prirodnom kosti i usnom šupljinom.

Kad implantati postanu pravi dio vaše kosti, stiže tzv. faza restauracije – ovo je faza u kojoj se sve slaže na svoje mjesto. Abutment – most koji spaja implantat i protetski zub, temelj je na kojem se postavlja novi umjetni zub. Novi zub ili krunica izgrađuje se i stavlja na abutment što zatvara cijeli proces ugradnje zubnog implantata.

Zašto su implantati tako posebni?

Zubni implantati su vrlo stabilni te vam vraćaju slobodu pri jedenju, žvakanju i govoru. Prilagođavaju se ostalim zubima te ostavljaju dojam kao da se radi o prirodnom zubu.

Kako održavati implantate?

Održavanje ovih super junaka je prilično lako. Četkanje zuba, korištenje zubnog konca i redoviti posjeti stomatologu će im omogućiti da budu zdravi i očuvani dugi niz godina.

Super heroji ne dolaze sami – kvalificirani stomatolog je ključni član tima za uspješno postavljanje i dugotrajnost zubnih implantata. On će procijeniti vašu situaciju i osmisliti plan koji vam najbolje odgovara.

Zubni implantati su investicija u dugotrajno oralno zdravlje. Uz redovitu brigu i posjete stomatologu, možete uživati u osmijehu koji će širiti radost i samopouzdanje.

Vidimo se u RMC-u!

Vaš Ro-team

No Comments

Post A Comment